Vorige pagina

Frankiz e Finistère

Chambres d'hôtes Camping Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Ontbijt Table d'hôtes
Gîte Vegetarisch mogelijk vissen vlak_heuvelachtig wandelroute zonneweide
WiFi


Frankiz e Finistère
"Frankiz è Finistère", onze voormalige, in typisch bretonse stijl gebouwde, herenboerderij, staat op het meest zuid- westelijke punt van Frankrijk, dichtbij Pointe du Raz.

Hans Schut & Ina van de Leur
Trevern
29770 Goulien

Tel: 0033(0)2 9875 0939
Email: info@frankiz-e-finistere.com

Website: www.frankiz-e-finistere.com

"Waar Frankrijk eindigt begint Bretagne"
Onze, in 1843 gebouwde, herenboerderij staat op het meest zuidwestelijke punt van Frankrijk, in het departement Finistère. Deze prachtige streek wordt gekenmerkt door de kilometerslange kustlijn.  Prachtige zandstrandjes, afgewisseld door gevaarlijk hoge rotspartijen, met altijd weer het magnifieke zicht op de oceaan. Dankzij de warme golfstroom die langs onze kust komt genieten we hier van een mild, licht tropisch klimaat, wat zichtbaar is aan de plantengroei.
De Kelten hebben hun voetsporen achtergelaten, welke de bron van de Bretonse cultuur vormen, duidelijk herkenbaar in de Bretonse taal en muziek.
Overal in het landschap komt u eeuwenoude, vroeg-christelijke kerkjes tegen, die prachtig passen in het decor waarin ze, vaak meer dan 1000 jaar geleden, geplaatst zijn en waar een bijzondere, bijna mystieke, sfeer hangt. En, over mystiek gesproken, waar komen toch al die menhirs vandaan.....?!
Schilders als Gauguin en van Gogh vestigden zich, vanwege het prachtige licht, in deze streek en hebben hier een aantal van hun kunstwerken gemaakt.
Ruimte, rust en vrijheid, dat is wat wij bieden om u gelegenheid te geven al het moois, wat Finistère te bieden heeft, te ontdekken!
U bent van harte welkom!


Vorige pagina