Vorige pagina

Albugue

Chambres d'hôtes Camping Cursus Culinair koken Cursus Cultuur Cursus Natuur Cursus Roeien
Cursus Taal Cursus Tekenen en Schilderen Cursus Tuinieren Geschikt voor kinderen Huisdier toegestaan


Albugue
Albugue, klein gehuchtje met 4 gîtes, ingerichte bungalowtenten en "camping a la ferme"

michel en yvonne bodt-turien
Albugue
12550 brasc

Tel: +33 565 99 73 22
Email: info@albugue.com

Website: www.albugue.com

Albugue is een gerestaureerde middeleeuwse hofstede met zijn huizen gegroepeerd rond twee romantische binnenplaatsen. Het ligt hoog tegen een zuidhelling en kijkt als een arendsnest uit over heuvels en dalen.

De huizen, ingerichte tenten en de kampeerplekken genieten ook van dit schitterend uitzicht. Het is heerlijk toeven midden in de natuur aan de rand van kastanjebossen en weilanden. De eerste notariële akte van Albugue dateert uit 1642. Met zijn muren en daken van natuursteen is Albugue zeker vele eeuwen ouder.

Vanuit Albugue op zijn 18 hectaren grond bestaan een tiental beschreven grote en kleine rondwandelingen door bossen, weilanden en langs de beek. Klimmend en dalend ontdek je de schatten van de natuur en kom je op je wandeling een grazend hertje, das, vos of eekhoorn tegen en hoor je de roep van een uil, een koekoek of het gekoer van een bosduif. Wilde bloemen en zelfs orchideetjes zie je hier nog in overvloed. Je kunt zwemmen op vele verrassend mooie plekken in de rivieren van de Tarn en de Rance, in de meertjes van Coupiac of Brasc of poedelen in onze beek onder een waterval met een waterbassin. Drie maal in de week geven wij open workshops voor kinderen en volwassenen, zoals broodjes bakken, vilt maken van wol en schilderen op leien.

We hebben pingpongtafels, een voetbalspel, een zandbak, schommels en een grote jeux de boulebaan. Wij staan open en willen meehelpen voor gasten, die een jeux de bouletoernooi, een pingpongwestrijd, een muziek of theateroptreden of een andere aktiviteit willen organiseren. Alles kan, niets hoeft.


Vorige pagina