Vorige pagina

La Legerie

Chambres d'hôtes Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Huisdier toegestaan Ontbijt Table d'hôtes
Gîte Vegetarisch mogelijk vissen vlak_heuvelachtig wandelroute zonneweide
Zwembad aanwezig WiFi


La Legerie
La Lègerie is een gezellig kleinschalig vakantiedomein met 3 gites, gelegen in de groene en waterrijke omgeving in het hart van het Parc naturel régional Périgord-Limousin.

Soete David
1, La Lègerie
87440 Pensol

Tel: 0033 (0) 555787386
Email: info@lalegerie.com

Welkom op La Lègerie.

 

La Lègerie ligt in een van de mooiste streken van Frankrijk. De Fransen noemen deze streek terecht  de Périgord Vert: de natuur is hier groen en ongerept. In het heuvelachtige landschap liggen de boerderijen, bossen, meren en typische Franse dorpen in volkomen harmonie naast elkaar.

Ook mooie kastelen zijn er in groten getale aanwezig, onder andere langs de Route Richard Coeur de Lion. De Route de Compostella, wel bekend onder wandelaars, loopt eveneens op enkele kilometer langs ons domein.

 Een bezoek aan een van de vele lokale markten is zeker de moeite waard, onder meer in Nontron, Brantôme en Piégut. U vindt er typische streekproducten en leuke hebbedingetjes.

Ook de bourgondiërs onder ons komen hier volop aan hun trekken. De Périgord Vert is bekend om zijn foie gras, Limousin-runderen, paddenstoelen, tamme kastanjes, appels en clafoutis.

Na al dat lekkers bent u toe aan meer sportieve bezigheden en daarvoor zijn er heel veel mogelijkheden: in de buurt kunt u wandelen, fietsen, golfen, paardrijden en zwemmen.

Bent u geïnteresseerd in cultuur? Met de auto bereikt u gemakkelijk de steden Angoulême, Limoges,  Bordeaux, Périgueux en Brantôme of het Centre de la Mémoire in Oradour.

De kinderen kunnen zich in de buurt uitleven in een groot doolhof, een kinderpretpark en een dierentuin.

Kortom, van de natuur genieten, een beetje cultuur opsnuiven en tot rust komen, het is allemaal mogelijk op La Lègerie.

la Lègerie bestaat uit drie gites,

Le Petit prince voor 2 personen.

Le Creuset voor maw. 6 personen

La Chataigne voor max 8 personen.

wij verhuren van in het hoogseizoen van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen is alles mogelijk mits overleg.

Voor de prijzen neem een kijkje op onze website.

Voor een heerlijke maaltijd ben je bij ons aan het goede adres. Kok David bereidt 4 maal in de week een heerlijk drie gangen diner. Ook houden we rekening met vegetariërs en allergiën.

Wij zijn het hele jaar open dus wie weet tot binnenkort.

David, Anne en Daan

 

 

 

 


Vorige pagina