Vorige pagina

La casa dels amics

Bergachtige omgeving Paardrijden mogelijk Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Sauna Gîte
vissen vlak_heuvelachtig wandelroute WiFi


La casa dels amics
Welkom in onze "Casa dels Amics", het vacantiehuis waar onze gasten vrienden worden.
In hartje Frans-Catalonië maak je kennis met ons dorp Finestret, waar de tijd even is blijven stilstaan.

Stefan Lecluyse
6, Cami de Joch
66320 Finestret

Tel: 00.33.4.6805.8739
Email: lecluyse.stefan@orange.fr

Website: www.la-casa-dels-amics.com

Ons huis ligt even buiten het dorp en is gebouwd in natuursteen. Het dateert uit het midden van de negentiende eeuw en is volledig vernieuwd en ingericht in 1998. Het is geschikt voor een comfortabele vakantie voor vier personen (twee slaapkamers met tweepersoonsbedden). Occasionele bezoekers kunnen gebruik maken van een slaapbank en een alkoof. De keuken en leefruimte bevatten, naast een volledig ingerichte keuken met eethoek, ook een zithoek met televisie en haard. De woonkamer is een gezellige ruimte, ideaal voor een kleine rustpauze, om te lezen of om TV te kijken. Vanuit de woonkamer brengt een kleine overloop je naar de slaapkamer, toilet en badkamer. Een molenaarstrap brengt je naar de mezanine met een tweede slaapkamer en leeshoek met bibliotheek en toeristische informatie. Het terras wordt in de zomer overschaduwd door een druivelaar. Zo is het er altijd aangenaam, ook al stijgt de thermometer spectaculair in de zomer. De tuin is ommuurd met twee zonnige terrassen en een tuinpoortje dat uitgeeft op het bos.

Op enkele kilometers van de N116 die Perpignan verbindt met de skigebieden van Cerdagne en Capcir, ligt onze "Casa dels Amics" in een oase van groen en ongerepte natuur. Rust, ruimte en natuur te over voor wandelaars en liefhebbers van stilte. Maar net zo goed wat verderop een gezellige zuiderse drukte op terrasjes en markten. Dit alles in een aangenaam microklimaat, op een klein uurtje rijden van de Middellandse Zee en het Pyrenees hooggebergte. Het huis ligt aan een doodlopend straatje dat vroeger een verbindingsweg was met het naburig dorp Joch. Achter het huis begint de "Cami des Roses", een klein houten brugje brengt je in het bos en nodigt je uit tot een wandeling rond het dorp. Finestret telt zo'n 200 inwoners en ligt op 313 meter hoogte. Met een oppervlakte van 843 hectare is het voor driekwart bebost en bergachtig, voor de rest bestaat het uit lagergelegen landerijen waarop zich vrijwel alle landbouwactiviteit concentreert. Dit natuurhuisje bevindt zich in de vallei van de Têt, de Conflent, met zijn boomgaarden, groenteteelt en wijnvelden aan de voet van de Canigou, de "Mont Sacré" van de Catalanen. De zon is heel het jaar door van de partij tot grote vreugde van de wijnbouwers. In Catalonië zijn er geen vier seizoenen, maar een opeenvolging van zomers en lentes, zelfs in het midden van de herfst en van de winter

Alle toeristische informatie is ter plaatse beschikbaar ; we maken je graag wegwijs in je nieuwe vakantie-omgeving.

En..., we verblijven maar een paar straatjes verder, dus in de buurt. Mocht je bijkomende vragen hebben ; we helpen je graag verder !

Een leuke vakantie in een heerlijk stukje Zuid-Frankrijk én in een huiselijke omgeving kan je nu reserveren voor 490€ per week (4 personen)

Doorblader eens onze site www. la-casa-dels-amics.com, en maak kennis met ons huis, ons dorp en onze leefomgeving.

Vind je dit opzet leuk, en zegt de omgeving je wel wat, dan kan je ons altijd contacteren voor verdere inlichtingen.

 


Vorige pagina