Domaine Serre Long


Domaine Serre Long
Middenin de natuur van het Massif des Maures in de Provence/Cote d'Azur, ligt ons Domaine Serre Long.
Rust in de heuvels; gezellige drukte onder handbereik
2 gites 2 appartementen

Piet & Sietske Bon
Domaine Serre Long,
83680 La Garde Freinet

Tel: 00 31 2 97 32 12 03
Tel: 00 31 6 25 05 88 70
Email: info@serrelong.com

Klik voor meer informatie en of boeken
Bergachtige omgeving Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Huisdier toegestaan Gîte Wandelroute
Zonneweide Zwembad aanwezig


Middenin de natuur van het Massif des Maures in de Provence / Côte d’Azur, ligt ons Domaine Serre Long. Het landgoed van zo’n zeven hectare wordt omgeven door hoogbeboste hellingen en diepe valleien.

Wij hechten waarde aan rust, privacy en kwaliteit. Daarom is Serre Long kleinschalig, zodat een ieder kan genieten van zijn of haar vrijheid.

Op het landgoed staan twee karakteristieke boerenhoeves - La Bastide en La Bergerie - uit eind 18e eeuw. We hebben de hoeves omgebouwd tot gastenverblijven voor mensen die willen genieten van de schoonheid van de natuur. Voor mensen die zittend op hun terras zich verbazen over zoveel rust en ruimte. Voor mensen die de franse landelijke sfeer van hun huisje omarmen.

Op Serre Long is een heerlijk groot zwembad. Vanaf het terras van het zwembad of zittend op een van de houten banken die verspreid staan over het terrein, is het genieten van telkens weer een ander uitzicht.

Serre Long ligt in een natuurgebied. De dieren die daar leven, zijn onlosmakelijk verbonden met Serre Long. Zwijnen, herten, vossen, uilen, nachtegalen…. U hoort ze of u ontmoet ze. In juni komen de moederzwijnen met hun gestreepte kleintjes de vruchten eten van de moerbeibomen.

Serre Long betekent rust in de heuvels, maar met de gezellige drukte onder handbereik. La Garde Freinet, een typisch Frans dorpje ligt 4,5 km van Serre Long. Voor het mooie Grimaud en het gezellige Sainte Tropez moet je 30 minuten rijden. Sportief kan je hier ook uit de voeten: Wandelaars hebben hier geweldige mogelijkheden. Voor ATB fietsers is er voor elke dag een andere route en ATB fietsen zijn op Serre Long aanwezig. En de Provence/Côte d’Azur kent een groot aanbod aan schitterende golfbanen.

Accommodatie

Voor onze gasten zijn er twee gites, een appartement, een studio en een extra logeervertrek. De gastenverblijven zijn in een landelijke en stoere stijl ingericht en voorzien van alle gemakken (zie voorzieningen).

In de winter worden de huisjes verwarmd door een gietijzeren houtkachel (convectiehaard) in combinatie met electrische of gasverwarming. Of door een ouderwetse gietijzeren potkachel die is omgebouwd op propaangas.

La Bastide: Van de voormalige hooizolder is een appartement gemaakt: Maison Pepette. Dit appartement Pepette heeft op de westzijde een groot balkon. Het uitzicht daarvan is ronduit geweldig. Het andere deel van La Bastide wordt door onszelf bewoond.

In La Bergerie bevinden zich drie gastverblijven: De twee gites - Maison Pluche Royal en Maison Mini - die beiden een schitterend uitzicht hebben op de zuidvallei. Op de noord/west punt van La Bergerie ligt het logeervertrek: Studio Pluis, dat uitsluitend wordt verhuurd in combinatie met een van de andere huizen.
Verder op het terrein is een voormalige en solitair gelegen ruine verbouwd tot een bijzonder huisje voor twee: Studio Panorama.

  • Maison Pepette
  • Maison Mini
  • Maison Pluche Royal
  • Studio Panorama
  • Studio Pluis

Contactgegevens


Jeannette en Jan Nicolai
Esschenbruggerdijk 57
7742 PC Coevorden
E-mail: info@petite-france.com
Telefoon: 0031-643588570