Lavau Vacances


Lavau Vacances
Midden in de bekende wijnstreek Anjou in het Loire gebied, tussen de historische steden Angers en Saumur en net buiten het lieflijke dorpje Fontaine-Guérin, vindt u Lavau Vacances. Landelijk en rustig

Anita Hompus en Vries Zuidam
Lieu dit Lavau
49250 Les Bois d'Anj Fontaine Guerin

Tel: +33(0)241744469
Tel: +33(0)786958960
Fax: 2
Email: info@lavauvacances.com

Klik voor meer informatie en of boeken
Chambres d'hôtes Motorrijden Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Table d'hôtes Gîte
Vegetarisch mogelijk Vissen Vlak / Heuvelachtig Wandelroute Zonneweide WiFi

Lavau ligt in de Loirestreek, een gebied dat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen. Een meer dan terechte erkenning van de grote historische en landschappelijke waarde van dit gebied!

Kastelen, steden en kerken

Al eeuwenlang staat de Loire bekend als de tuin van Frankrijk, en de adel vestigde zich er dan ook graag. Tijdens een rondrit in de omgeving van Lavau doemt het ene fraaie château na het andere op. Een groot aantal kastelen is opengesteld voor het publiek. Maar nog meer kastelen zijn nog in particulier bezit en worden gewoon bewoond, zoals het château dat vlak achter Lavau ligt. Bezoek ook eens een van de historische steden en stadjes in de omgeving. Bijvoorbeeld het mondaine Angers, de hoofdstad van de Anjou, waar u heerlijk kunt winkelen. Of het traditierijke Saumur, schitterend gelegen aan de oevers van de Loire....

Als u liever actiever bezig bent: dat kan prima in de Anjou!

Fietsen, wandelen en zwemmen

Lavau is gelegen in het Parc naturel regional Loire-Anjou–Touraine, een groot beschermd natuurgebied waar landschapsbeheer veel aandacht krijgt. Zo kunt u onder andere een deel van de fietsroute La Loire à vélo door het park volgen. La Loire à vélo is een begrip in Frankrijk, 600 kilometer lang fietsen door de mooiste gebieden langs de Loire. Een deel van deze beroemde fietsroute loopt door het afwisselende landschap van de Anjou. Ook voor de wandelaar biedt de regio een uitgebreid netwerk aan korte en lange wandelroutes. Actief geweest op een warme dag en op zoek naar verkoeling? Dat kan prima in het dorp. Daar is een heerlijk zwemmeertje waar ook de kleintjes lekker kunnen spartelen.

Table d'hôtes

Of u er nu de hele dag op uit geweest bent of genoten heeft van de rust van Lavau, de dag wordt pas compleet als u ’s-avonds aanschuift aan het heerlijke drie gangen diner dat wij enkele malen per week serveren. In onze keuken gebruiken wij voornamelijk streek- en seizoensproducten, met een voorkeur voor biologische ingrediënten. Uiteraard wordt de maaltijd begeleidt door een goed glas wijn.

 


Contactgegevens


Jeannette en Jan Nicolai
Esschenbruggerdijk 57
7742 PC Coevorden
E-mail: info@petite-france.com
Telefoon: 0031-643588570