Le Petit Pauliat, gîtes en safaritenten


Le Petit Pauliat, gîtes en safaritenten
Le Petit Pauliat is een kleinschalig vakantiedomein gelegen in de Allier nabij een recreatiemeer. Er zijn twee luxe vier- en zes persoons gîtes en twee vijf persoons safarilodgetenten met privésanitai

Felicia en Sjoerd Groenendaal
4, Pauliat
03380 Treignat

Tel: 00 33 (0)470070885
Email: info@pauliat.com

Klik voor meer informatie en of boeken
Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Huurcaravan en tent Table d'hôtes Gîte Vegetarisch mogelijk
Vissen Vlak / Heuvelachtig Wandelroute Zonneweide Zwembad aanwezig WiFi

Le Petit Pauliat is een oude, tot vakantiedomein, verbouwde boerenhoeve. Maak kennis met het prachtige heuvelachtige coulisse-landschap van de Bocage Bourbonnais in de Allier in het midden van Frankrijk! Le Petit Pauliat ligt bij het dorpje Treignat tussen Boussac en Montluçon en bestaat uit twee authentieke gîtes die met veel liefde en plezier door de eigenaren zelf gerenoveerd zijn. Op een prachtige plek op ons domein hebben wij ook twee ruime 5-persoons safarilodgetenten (35m2) te huur. Gîte "La Janotte" is het voormalige boerenwoonhuis (100m²), grenzend aan de mooie cour, en is smaakvol verbouwd tot een prachtige ruime 6 persoons gîte. Op 300 meter loopafstand van Le Petit Pauliat bevindt zich de geheel vrijgelegen 4 persoons gîte "Le Péron" (50m²) met gigantische boomgaard en prachtig uitzicht.

Rust, Ruimte en Vrijheid

Le Petit Pauliat is een ideale plek voor gezinnen, stellen en zeker ook 50+-ers op zoek naar rust, ruimte en vrijheid. Eind 2007 zijn de Nederlandse eigenaren, Sjoerd, Felicia, Anne en Noah Groenendaal, hier komen wonen.

Voor de kinderen is het hier een paradijs! Er is een klein speeltuintje met schommels, klimtouwen, een speelwinkeltje, een slackline en een glijbaan. Verder is er een ruime binnenspeelschuur met diverse spelletjes en een heuse verkleedhoek met verkleedkist. Onder het afdak staat een pingpongtafel. Het heerlijke zwembad biedt verkoeling en plezier tijdens je verblijf. In de directe omgeving zijn er allerlei boerderijdieren te vinden en "dieren in het wild"! Er worden regelmatig uilen, buizerds, reeën en fazanten gespot.

De Lange Tafel van Le Petit Pauliat

Op het vakantiedomein is nog het oude bakhuis met originele bakoven aanwezig. Deze op hout gestookte oven is weer in ere hersteld. Eén keer per week wordt de four (oven) ontstoken en kunnen de kinderen hun eigen pizza maken. Deze avond is onvergetelijk voor zowel de kids als de volwassenen! Voordat de oven ontstoken wordt ga je, samen met de kinderen, alles voorbereiden. De takkenbossen worden verzameld en het hout wordt in de oven gelegd. Dan wordt met één lucifer het vuur aangemaakt. Het is heel speciaal om te zien hoe het vuur zich ontwikkelt in de oven... Meerdere avonden in de week bieden wij ook table d’hôtes aan. Heerlijk met z'n allen eten aan De Lange Tafel van Le Petit Pauliat.

Informatie

Neem een kijkje op onze uitgebreide website www.pauliat.com voor meer informatie over de omgeving en diverse activiteiten in de buurt.

A bientôt

Sjoerd en Felicia Groenendaal

 


Contactgegevens


Jeannette en Jan Nicolai
Esschenbruggerdijk 57
7742 PC Coevorden
E-mail: info@petite-france.com
Telefoon: 0031-643588570